Силен човек от Продължаваме промяната подхвана остра атака срещу Румен Радев.Президентът

...
Силен човек от Продължаваме промяната подхвана остра атака срещу Румен Радев.Президентът
Коментари Харесай

Асен Василев с тежки критики към президента

Силен човек от " Продължаваме промяната " подхвана остра офанзива против Румен Радев.

„ Президентът да не крие политическия си неуспех в Европа зад механически критерии “, по този начин съпредседателят на " Продължаваме промяната "  Асен Василев коментира думите на президента Румен Радев във връзка влизането на България в еврозоната, оповестяват от пресцентъра на партията.

" България може да влезе в еврозоната през централния вход още на 1 януари 2024 година с към този момент изпълнени 4 от 5 механически критерия. " Продължаваме промяната " считаме, че е изцяло допустимо да спазим периода, тъй като главният механически аршин, който не изпълняваме сега, е обвързван с инфлацията в Европа, провокирана от войната ", акцентира той, написа novini.bg.

Припомняме, че Хърватия беше позволена в еврозоната в несъблюдение на два критерия – инфлацията и съотношението на външен дълг към Брутният вътрешен продукт.

" Ако служебното държавно управление имаше воля, можеше да изиска нов конвергентен отчет. В него инфлацията ще бъде замерена от април 2022 година до април 2023 година Така страната ни може да извърши този механически аршин, защото ще се вземе поради понижението на инфлацията през първите три месеца на 2023 година по отношение на същия интервал на 2022 година ", счита Василев.

Относно втория несбъднат от България аршин за 4 неприети закона, конвергентният отчет би трябвало да излезе в средата на юни. Дотогава при работещ парламент, тези закони могат да бъдат признати. „ За разлика от властолюбците, които вършат всичко допустимо да ръководят служебно, ние направихме партия и се явихме на избори, с цел да спечелим доверието на хората “, допълни Асен Василев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР